0

Majlis Pernikahan Faiq (adik saya) dan Fathihah




We're here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We're gathered here to celebrate
A moment you'll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever


Let's raise our hands and make Du'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say


Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.


From now you'll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure


We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter


Let's raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say


Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.


Let's raise our hands and make Du'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say


Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair

Jom Sambung Study

0


Insyaallah....tiba masanya untuk aku menuntut ilmu kembali.Harap permohonan saya diterima untuk ambilan september 2015.Harap dipermudahkan segala urusan saya ini.Kita perlu sentiasa menambah/mencari ilmu kerana ilmu akan sentiasa berterusan dan tidak akan hilang.Ilmu yang diperolehi juga hendaklah sama-sama kita sampaikan walaupun hanya sedikit tapi memberi manfaat kepada semua.

Redang Island Terengganu (19-21 April 2015)

0

Tak sempat nak update keindahan Pulau Redang dengan percutian bajet 3 hari 2 malam dengan hanya RM275 (include GST...kalo xde GST RM260 je).So aku tepek je la video yang menggambar suasana kami kt pulau..........enjoy the video :)

video


Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi, lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit, walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang, tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah

Hati ini tak akan terbahagi

Sampai harus ku pergi
Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Trip to Hatyai - Krabi (15-19 Feb 2015)

0
DAY 4 : 19 Feb 2015
Breakfast


Last day kt aonang krabi.....dh sbb last day kan mmg x jln mane2 dah la.pegi breakfast pon dekat2 situ je.cadangnye nk makan area depan hostel je.skali mcm mane,tukar plan mkn kt ari 1st breakfast kt krabi tu.sbb penangan pancake a.k.a roti canai dan utk habiskan duit baht yg tinggal tu.makan mahal la katenye.kehkehkeh....kire yg byr mkn ari ni semua x kire.sedekah a.k.a belanje la......


tu dia breakfast aku...pad thai seafood

Airport KRABI

Lepas sarapan,kitorg pon blk hostel semula.nak menikmati aircond yg dibuka hanya dari jam 10pm-8am.haha....ikut peraturan wokey!!!sambung tdo jap la sbb check out kol 12pm.tgh sedap2 landing,dpt call dr kakda menyatakan yang van yg booking utk ke airport tu x bole nk singgah kt factory outlet.ingatkan nk perabih duit kt sane.huhu...die x bg membazir dh kot.ngeee....so lps check out je kitorg terus ke airport.airport die kecik je.utk ke airport memakan masa lebih kurang 30mins.kitorg naik fortuner (700baht).

 masa untuk pulang

 signboard

check in utk departure

lama gak la kitorg kene dok kt airport ni.sambil tu dok cr brg2 utk perabih duit (x abis gak,mcm2 rasenye aku dh beli.ke aku bawak duit byk?haha...).ade surau sini.so bole la solat dlu sblm blk.siap tertdo2 aku kt sini.pastu dh x jumpe makanan halal,kitorg pon makan megi yg ade cop halal.cantik packaging die.senang utk org makan.nasib la ade air panas skali die tlg bancuhkan megi kitorg.buat alas perut sementara nk tgu flite kol 6pm.flite agak delay sket la.tgu punye tgu,akhirnya time to go back.goodbye KRABI....see u soon!!!welcome back MALAYSIA......

 surau kt airport...alhamdulillah selesa.

 selamat tinggal KRABI

dapat seat tepi tingkat...slalu memang aku xkan duduk sini sbb susah nk kuar kan.lgpun kaki aku panjang.haha....tp best plak rupenye dok sini.


BERAKHIR SUDAH PERCUTIAN DI HATYAI-KRABI.TU LA SERBA SEDIKIT AKU BOLE KONGSI DENGAN KORANG SEMUA.JUMPE NEXT...CUTI² MALAYSIA PLAK

REDANG.............WE'RE COMING 19-21 APRIL 2015

Trip to Hatyai - Krabi (15-19 Feb 2015)

0
DAY 3 : 18 Feb 2015
Breakfast


Ini kisah sarapan pagi....takut tertinggal bas yg nk pikup kitorg bawak g tepi pantai,cari la kedai dekat2 je.maklum la,jam kitorg dh kol 9pg rupenye sini baru kol 8pg.tak byk kedai mkn bukak pg2.kitorg pon cari la yg dekat dan mudah.tp naik moto kan...mmg kejap je la sampai.benti lah di satu kedai mkn yg biase2 je keadaannye,yg penting ade tulis halal tu.kedai ni pon baru siap2 nk bukak dan kitorg dh serbu.duduk dan order....skali rupenye brg yg kitorg nk order tu xde.la,apsal x ckp awl2 xde.haiyaa.....dok memasing tgk jam je.maklum la,lmbt nnt kene tgal plak.sbb kakda dh pesan tunggu depan hotel pukul 8.30-9pg,nnt ade bas pikup.bile makanan sampai cepat2 dok mkn.arghhh...bihun keras mcm dawai plak.maklum la,kitorg dh suh makcik tu cpt.haha....padan muke kitorg.xpe la,mungkin rezeki makcik tu ari ni.sarapan kitorg pagi ni 470baht (6 org).gambar kedai lupe nk amik plak....adeh!!

4 island by speedboat

tepat jam 9am,ade fwd barracuda tour pickup kitorg kt hotel.ingat dh kene tinggal td.maklum la,dok tgk2 jam asyik nk dekat time dh.tunjuk resit,dan kitorg pon naik la blkg tu himpit2 ngan mat saleh.diorg beso2 kan.nasib la kitorg ni kecik2 je.muat la nk masuk dlm tu.lgpun kejap je sbb nk angkut bawak g tepi pantai aonang tu untuk diorg bahagi2 kan boat.sampai tmpt berkumpul tunjuk resit.kitorg dpt tourist guide yg bernama 'momo'.die ni very friendly dan kalo bg penerangan tu mmg bersungguh2 la.syok gak.kalo dpt yg tau bahasa isyarat je payah gak nk communicate nnt.haha....naik speedboat sorang dalam 800baht (include pickup-transfer hotel,lunch,mineral water,fruit and snorkling equipment).


this is 'momo' kitorg punye tourist guide

ni la speedboat kitorg

1.Railay Beach

Ni 1st pulau yang kitorg singgah.cuma 5mins je menaiki speedboat dr pantai aonang.name pon speedboat kan....mesti la laju.benti kt sini cuma 30-45mins.menikmati pemandangan ciptaan tuhan.

 seperti biasa mesti kene pose kt sini kan...

aku mcm biase la,snap mane2 yg bole...

 ni la long tail boat (yang makcik aku takut nak naik)

 relax je mat saleh letak anak die main tepi pantai ni...mate die cantik wei...

amik kau climbing die camni.....nk pijak mane??

2.Chicken Island

sebab ape panggil chicken?nnt korang tgk gambo pulau ni....hehe.kt pulau ni kitorg benti utk snorkling dan makan tghari.snorkling dlm 30-40mins (kalo x silap la).stop utk lunch daLam 50mins.nk sambung main air pastu bole gak.pegi pulau kan,buat ape lg.mesti la main air.kalo x rugi je g pulau kan.hehe....selamat menikmati gambar2 di bawah.

 ni la chicken island tu...aku nmpk x mcm chicken tp burung unta...hehe

 sape xtau berenang sila pegang tali keselamatan...ahakss

 Zzzzzz.....

peace yo!!

sape yg amik gmbr kitorg?mestilah makcik2 aku.sape suh xnk turun kan....rugi la dok atas boat je.haha.....xpe la,janji kitorg masuk laut ade org tlg amik gambar.yeahhh....kalo x,nnt org kate xde bukti pon g snorkling.hehe....lps snorkling,rest utk lunch.lunch disediakan oleh travel tour yg kitorg amik tu.ye la,kt pulau kan...payah la sket nk cr makanan halal.kalo mat saleh xpe gak bedal je pape makanan kn.

sape xtau berenang jgn suke2 main kt sini sbb nnt ombak die bawak korang ketengah.

 buai ku laju....aku nk kawin dengan anak raja....haha.x dtg plak mane2 prince charming

sy bukan jenis yg suke amik gambar....tp kalo dh kt negara org,mane bole lpskan peluang tu kan....hihi

3.Tup Island

Pulau yang ke-3 untuk dilawati.mase kitorg sampai,byk dh boat parking kt sini.sini pon bole snorkling gak.tp xyah snorkling ikan dh dok kt kaki.hehe....byk siottt.kitorg pon bg makan pepero.ikan demand skrg.haha....kalo ikan sakit perut maaf la ye cik ikan kaloi.sini benti dalam 45mins.sejarah pulau ni aku x ingat.tp mcm ade 'momo' bgtau.hakhakhak...kt sini gak la enjin speedboat kitorg x idup.sib baik ade driver boat yg pakar.akhirnya berjaya enjin dihidupkan....continue our journey.

 yeayyy!!!

 bersyukur menikmati keindahan alam semulajadi

i'm at the top

 lai lai lai.....

sesi bagi makan pepero kt ikan....byk plak yg dtg.mungkin lg sedap dr roti org sblh.hihi...

4.Poda Island

Finally last island....huh!!memang penat woo kalo g island ni.main air je sah2 la mmg penat kn.kt sini plak diorg bagi 45mins lg.kt pulau last ni mmg amik kesempatan berkubang je sampai kecut tgn.sambil baring2 feeling ala2 mat saleh kt tepi pantai kan.mat saleh putih je....aku jd merah dh wei.lantak la....

yihaaa.....sib baik ade dslr.kalo x payah gak nk suh org amikkan gmbr camni.mmg aku xpenah amik gmbr gini pon.sbb yg ade pon aku x kenal,so bole buat tebal muka la lompat2....

 relax je diorg kan...siap bawak kerusi malas lg

 dh last pulau,semua boat tersadai...

Tepat jam 2.30pm,kitorg bersiap2 utk blk ke boat.walaweiii,ade tembikai dowh!!makan la ape lg.lepak2 atas boat,snap2 tepi boat....dan masa utk pulang ke darat.dr pulau ni dalam 20mins je dh sampai kt tepi pantai aonang tu.balik pon org2 barracuda tour ni dh tunggu kitorg untuk hantar semula ke hotel.sampai hotel ape lagi...mandi,solat dan Zzzzzzz.letih punye pasal main air.

balik hotel naik kete ni plak...semua jenis kenderaan kt krabi ni kitorg naik

Aku ajak sepupu2 ngan makcik2 aku kuar awl sket ptg tu untuk pulangkan moto.mane taknye,nk sewa moto kene tinggal passport wei.kalo hilang camne??kalo bole,sewa je moto kt hotel yg korang duduk tu.senang.aku aritu sbb moto kt hotel dh abis,tu yg die bawak g tmpt sewa moto yg lain.tp ok je tmpt yg aku pegi tu sbb die sebelah balai polis.memang selamat la kalo jd ape2 kan dan mungkin org kt kedai sewa moto tu jaga elok2 (think positif...hehe).Lps pulang moto jln2 lg kt area pantai aonang tu.mission utk mencari pancake makcik yaminlah failed!!!x jumpe dowh makcik ni.xtau la die dok celah mane....makcik ooo makcik.hihi.tp dapat gak la mkn pancake banana+nutella tu.

pancake banana+nutella (60baht)

Dinner

Ni lah dinner kitorg yg paling murah.570baht for 6 person berbanding mlm2 sebelumnya.dan ni lah tmpt dinner yg paling best.patut la ramai org kedai die ni mlm2.rege pon murah sket.coconut shake cuma 20baht kot.

my last dinner at aonang : tomyam noodles + coconut shake

After dinner,blk hostel la...kemas2 ape yg patut sbb esoknye nk blk dh.sempat gak singgah 7e lagi.maklum la,barang2 die semua murah2 drp 7e kt sini.mentos yg kt sini rm2-3 tu kt sane cuma 10baht only.aku pon tanye cashier byk kali time tu.x percaya....haha.

Bajet :

Sarapan (470baht/6person)
4 island Speedboat (800baht/person)
Dinner (570baht/6person)
Keychain (200baht/2pkt)
T-shirt (300baht/2pcs)